ÓZONTECHNOLÓGIÁS TOJÁSFERTŐTLENÍTŐ KAMRA

Megoldás a fertőtlenítésben + Segítség az értékesítésben

Egy hazai fejlesztés eredményeként gyártott és szabadalmaztatott OSC tojásfertőtlenítő kamra biztonságos,  termelékeny és minden tekintetben hiteles módját kínálja az étkezési tojások fertőtlenítésének.
Az OSC kamra az ózon és a hidegköd befúvás hibrid technológiáját együttesen alkalmazva, teljesen automatizált eljárással végzi el tojások felületi fertőtlenítését.

A megbízható és átlátható fertőtlenítés bizalmat ébreszt a fertőtlenített tojást vásárlókban!

Mikrobiológiai vizsgálattal alátámasztott hatékonyság

Minden letelepített OSC típusú kamrát mikrobiológiai hatékonyságot vizsgáló eljárásnak vetünk alá. Az akkreditált labor által végzett vizsgálat igazolja a 100%-os fertőtlenítési hatékonyságot kifejezetten a Salmonella baktériummal szemben is.

Az OSC típusú tojásfertőtlenítő kamrát 4 méretben gyártjuk igazodva a felhasználó igényeihez.  A nagy kapacitású modelleket a helyszínen építjük össze így olyan helyiségekben is könnyen elhelyezhető ahová összeszerelt állapotban nem férne be. Az OSC-1, OSC-2, OSC-4 típusú kamra tartozéka a rozsdamentes speciálisan erre a célra tervezett tojásfertőtlenítő kocsi amelyen a műanyag tálcán elhelyezett fertőtlenítendő tojásokat kell a kamrába betolni.

A rendszer működése teljesen automatizált. A fertőtlenítési folyamat ellenőrizhetőségének biztosítása érdekében a rendszer olyan biztonsági elemekkel működik amely hitelessé és ellenőrizhetővé teszi a fertőtlenítési folyamatot, ezért a rendszer része a fertőtlenítést igazoló "Fertőtlenítési címke" is. 

Az OSC tojásfertőtlenítő kamra a mai kornak megfelelő "okos" rendszerrel van felszerelve!


Tojásfertőtlenítés STS              OSC Tojásfertőtlenítő kamra WiFi-egységgel

 


OSC KAMRA TÍPUSOK ÉS MÉRETEK

Az OSC tojásfertőtlenítő kamra 4 féle kapacitással elérhető

OSC-S (Új) 2024. áprilistól


Paraméterek: 

Tojás kapacitás 1 fertőtlenítő ciklusban:   
360 db
Ciklus időtartam: 45 perc 
Elhelyezési alapterület: 75x85 cm

OSC-1


Paraméterek: 

Tojás kapacitás 1 fertőtlenítő ciklusban: 
2160 db
Ciklus időtartam: 65 perc
Elhelyezési alapterület: 94x200 cm

OSC-2


 Paraméterek: 

Tojás kapacitás 1 fertőtlenítő ciklusban: 4320 db
Ciklus időtartam: 70 perc
Alapterület: 115x240 cm

OSC-4


Paraméterek: 

Tojás kapacitás 1 fertőtlenítő ciklusban: 8640 db
Ciklus időtartam: 79 perc
Alapterület: 190x240 cm

A kamra áráról és az egyéb feltételekről érdeklődjön a info@tojasfertotlenites.hu email címen,
vagy a +36 30 959-0385 -ös telefonszámon. 

Az ózon nem károsítja a tojáshéj szerkezetét

A vizsgálatok kimutatták, hogy a kalcium-karbonát, ami a fő ásványi alkotóeleme a tojáshéjnak, szinte közömbös az ózonnal szemben így az ózon nem károsítja a tojás héjszerkezetét és így nem befolyásolja a szavatossági idejét. 

Az élelmiszerbiztonsági hatóság álláspontja szerint az iparilag ózonnal fertőtlenített héjú tojást felhasználás előtt nem kell újra fertőtleníteni. Az UV-C fénnyel történő fertőtlenítés ezzel szemben nem elfogadott fertőtlenítő eljárás.

Tojáskocsi OSC kamrához

Rozsdamentes kivitel, forgózsámolyos PE kerekekkel.

  Fertőtlenítés gazdaságosan

Az eljárás 1 tojásra jutó költsége kevesebb mint 0,4 Ft/db, ami figyelembe véve a berendezés termelékenységét rövid távú megtérülést tesz lehetővé. Az OSC kamrák szervizigénye alacsony, élettartamuk hosszú.

   Fertőtlenítés hitelesen és megbízhatóan

A fertőtlenítés folyamata alatt az ózon rendkívül nagy koncentrációban van jelen a kezelő kamrában annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb csíraszám csökkenést érjük el. A fertőtlenítés ideje a tojásszámtól függően 45-80 perc. A hibrid eljárás  garantálja, hogy minden egyes tojás felülete érintkezik az ózongázzal és a katalizátorként működő hidegköddel, amely így egyedülálló 99,99 %-os hatásfokkal fertőtleníti a tojásokat. Az eljárás alatt a tojástartók is fertőtlenítésre kerülnek, így nem szükséges a fertőtlenített tojások átrakása új tartókba. A hibrid technológia tökéletes eljárás a tojás héjának fertőtlenítésére amit számos laboratóriumi teszt igazol.