A tökéletes tojásfertőtlenítő technológia

Az ózon nem károsítja a tojáshéj szerkezetét

A vizsgálatok kimutatták, hogy a kalcium-karbonát, ami a fő ásványi alkotóeleme a tojáshéjnak, szinte közömbös az ózonnal szemben így az ózon nem károsítja a tojás héjszerkezetét és így nem befolyásolja a szavatossági idejét. 

Az élelmiszerbiztonsági hatóság álláspontja szerint az iparilag ózonnal fertőtlenített héjú tojást felhasználás előtt nem kell újra fertőtleníteni. Az UV-C fénnyel történő fertőtlenítés ezzel szemben nem elfogadott fertőtlenítő eljárás.

Egy hazai fejlesztés eredményeként létrehozott berendezés biztonságos és hatékony módját kínálja az étkezési tojások fertőtlenítésének. Az OSC típusú berendezés az ózon és a hidegköd befúvás hibrid technológiáját alkalmazva oldja meg a tojás felületi fertőtlenítését. A berendezés telepített komplett egységként vásárolható meg amely a kamrát is tartalmazza. 

Fertőtlenítés gazdaságosan

Az eljárás egy tojásra jutó költsége akár 0,5 Ft/db alatt is tartható, ami figyelembe véve a berendezés termelékenységét rövid távú megtérülést tesz lehetővé. 

A fertőtlenítés folyamata alatt az ózon rendkívül nagy koncentrációban van jelen a kezelő kamrában annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb csíraszám csökkenést érjük el. A fertőtlenítés ideje a tojásszámtól függően 45-60 perc. A hibrid eljárás  garantálja, hogy minden egyes tojás felülete érintkezik az ózongázzal és a katalizátorként működő hidegköddel, amely így egyedülálló 99,9 %-os hatásfokkal fertőtleníti a tojásokat. Az eljárás alatt a tojástartók is fertőtlenítésre kerülnek, így nem szükséges a fertőtlenített tojások átrakása új tartókba. A hibrid technológia tökéletes eljárás a tojás héjának fertőtlenítésére amit számos laboratóriumi teszt igazol. 

OSC TÍPUSÚ TOJÁSFERTŐTLENÍTŐ KAMRA

Kapacitás: 

OS-1: 2160 db tojás fertőtlenítése / ciklus (17.280 db/ műszak)
OS-2: 4320 db tojás fertőtlenítése / ciklus (34.560 db/ műszak)
OS-3: 8640 db tojás fertőtlenítése / ciklus (69.120 db/műszak)

  • Fertőtlenítési idő: 45- 60 perc. 
OSC-1 Fertőtlenítő kamra: